Een website onderhouden

UW WEBSITE ONDERHOUDEN WAS NOOIT ZO MAKKELIJK

Een website onderhouden zonder zorgen

EEN WEBSITE ONDERHOUDEN KOST TIJD. HEBT U DIE?

De tijd dat u enkel de mogelijkheid had om via een duur webdesign bureau een website te laten maken is gelukkig voorbij. Omdat een website onderhouden op het eerst zicht duur lijkt werden er systemen ontwikkeld waarmee het onderhouden wat makkelijker werd.

Een website onderhouden wil u niet zelf doen

We hebben in de voorbije jaren heel wat opleiding gegeven aan mensen en bedrijven die een website laten maken en hem zelf wilden onderhouden. In de praktijk blijkt al snel dat de website onderhouden als snel achteraan op de prioriteitenlijst komt te staan. Bijgevolg krijgt u snel een verouderde website waar u steeds minder aan hebt.

We zouden de website nog even up-to-date moeten zetten, maar het komt er niet van – is iets wat we vaak horen.

Herkenbaar? Er zijn ongetwijfeld dingen die u zelf zou kunnen doen. Maar stel u eens voor dat u het volledige onderhoud aan specialisten kan overlaten zonder daar veel geld voor te moeten betalen. Bij Think Business noemen dat “ontzorgen”.

Ontzorgen betekent dat u tijd zal besparen en de laatste keer dat we keken bleek tijd nu net hetgene te zijn wat ondernemers heel vaak te kort hebben.

1.Technische updates

Elke website is opgebouwd uit code net zoals bijvoorbeeld programma’s als Windows. Deze verandert af en toe van versie. Daarom werkt vandaag niet meer met Windows 95. Af en toe updaten hoort er gewoon bij, anders gaat het licht heel snel uit van uw website.

2.Inhoudelijke updates

Een website onderhouden is meer dan techniek alleen. Inhoud die te oud is wordt door Google niet graag gezien. Daarom is regelmatig nieuwe, zinvolle teksten en beelden plaatsen op uw website meer dan ooit belangrijk geworden om van Google een goeie plaats te krijgen in de zoekresultaten.

3.Sociale media

We kunnen er niet omheen. Sociale media zijn een belangrijke bron om in contact te komen en te blijven met uw doelgroep.  Om uw diensten en producten in de markt te zetten zodat ze zichtbaar zijn voor potentiële klanten, zijn deze kanalen enorm belangrijk geworden.

WEBSITE LATEN MAKEN EN ONDERHOUDEN: VIDEO